Puur Culico 100ml

€ 29,99
Inclusief belasting De levertijd is momenteel 1-2 weken

Paarden met staart- en maneneczeem (SME) hebben met name in het voorjaar en de zomer last van jeuk. Dit wordt veroorzaakt doordat deze paarden allergisch zijn voor zeer kleine mugjes ook wel knutten of Culicoides genoemd. Vooral de staart en manen jeuken maar ook soms onder de buik en op het hoofd kan het paard veel jeuk hebben. De ernst van de aandoening varieert; sommige paarden schuren tot bloedens toe en andere paarden zijn een beetje kriebelig. SME kan lastig te behandelen zijn. De meeste middelen bestrijden de symptomen en één medicijn bestaat er niet tegen. Kies voor producten die desensibiliseren en het lichaam weerbaar maakt.

Protocol Staart- en maneneczeem is een jeukende aandoening bij paarden. De paarden hebben, zoals de naam al zegt voornamelijk jeuk aan de staart en manen, maar het kan ook op andere plaatsen voorkomen, zoals onder de buik en op het hoofd. De jeuk wordt veroorzaakt door steken van de Cullicoïdes mugjes die vanaf april/mei in bos- en waterrijke gebieden voorkomen. Paarden met staart- en maneneczeem zijn allergisch voor het speeksel van dit mugje, waardoor ze na een steek erg veel jeuk krijgen.

Timing Bij de aanpak van staart- en maneneczeem geldt eigenlijk hetzelfde als bij héél veel klachten: voorkomen is beter dan genezen en de behandeling kan beter te vroeg dan te laat worden ingezet. Het is raadzaam al in februari/maart te beginnen met het voorkomen én bestrijden van de symptomen van staart- en maneneczeem. Door tijdig te beginnen met de behandeling, worden de symptomen aanzienlijk verminderd.

Volgorde Het is verstandig om vroeg in het voorjaar te beginnen met een drainagekuur, zodat alle opgehoopte afvalstoffen, die het immuunsysteem belasten, uitgescheiden worden. Deze kuur van ongeveer een maand kan in ernstige gevallen twee tot drie maanden worden gegeven maar dient in ieder geval te worden herhaald aan het begin van de herfst.

Daarnaast kan er in maart gestart worden met het geven van verdunde extracten van Haver (Avena sativa), Heermoes (Equisetum arvense), Moerasrozemarijn (Ledum palustre), Valkruid (Arnica montana) en Zwarte bes (Ribes nigrum). Door het paard hiervan steeds een kleine hoeveelheid te geven kan het lichaam beter met de muggensteken omgaan en zal de overdreven sterke afweerreactie verminderen. De bestanddelen werken desensibiliserend en anti-allergisch. Combineer deze bestanddelen met verdunde extracten van Apis mellifera, goudsbloem (Calendula officinalis), grote brandnetel (Urtica dioica) en zwarte bes (Ribes nigrum) voor het beste resultaat tegen jeuk, eczeem en zwelling. Met een vroege start van de behandeling wordt in de zomer een hoop jeuk en schuren voorkomen!

Aantal
Niet op voorraad, bestellen mogelijk

PNCULICO

Specifieke referenties

EAN13 (hoofdproduct)
8718182710571